Life Beyond

Viitekehys

Mitä jos unohtuisit ja maailma aukenisi edessäsi?

Life Beyond

Meidän maailmamme on logiikan maailma. Sen rinnalla elää magian maailma, jonka erottaa omastamme vain häilyvä verho. Verhon takana elää kaikenlaisia olentoja, joita luulimme vain mielikuvituksen tuotteeksi, sekä tapahtuu järjettömyyksiä, joiden oletimme olevan pelkkiä harhoja.

Kestäisitkö houkutusta mahdottoman saavuttamisesta, jos maksuna olisi itsesi menettäminen?

Ihmisaivojen kehräksi kutsuttu osa pitää tavallisesti huolen siitä, ettei ihminen näe verhon taakse. Se suodattaa kaiken maagisen ja selittää sen logiikalla. Esimerkiksi maagisesti syttynyt tuli onkin luonnollinen kaasuräjähdys. Jos maagisia asioita kokee liikaa, kehrä ylikuormittuu ja henkilö vajoaa osaksi verhon takaista maailmaa. Tällöin henkilö itsekin muuttuu maagiseksi, jolloin tavallisten ihmisten kehrät alkavat suodattamaan vajonnutta henkilöä, saaden heidät unohtamaan tämän. Verhon maagisella puolella asuvat henkilöt kutsuvat itseään eksiiteiksi ja loogisen puolen asukkeja kubiiteiksi.

“Muistan myskisen tuoksun, joka täytti huoneen rituaalin onnistuessa;
muistan, ettei rituaalia voi tehdä yksin.
En vain muista tehneeni sitä kenenkään kanssa.”

Eksiiteille maailma näyttäytyy hyvin erilaisena. Edes lähimmät perheenjäsenet ja ystävät eivät muista heitä, elleivät he itsekin ole eksiittejä. Työpaikkojen pitäminen on lähes mahdotonta, rahan merkitys vähenee esimerkiksi varastamisen helpottuessa ja magian toimiessa osana arkipäivää elämän helpottamiseksi. Pääsääntöisesti tämä yhteiskunta on jakautunut kahtia: Valaistuneisiin, maailman kattavaan salaliittoon ja sitä vastustaviin separatisteihin, jotka taistelevat itsenäisyytensä puolesta.

Ihmisten lisäksi verhossa asustaa niin kutsuttuja umbriitteja, kuten vetehisiä ja demoneja. Mikä tahansa olento, josta on kerrottu saduissa, voi hyvinkin löytyä verhosta jos etsii tarpeeksi pitkään. Jopa jumalat ja enkelit ovat tiettävästi osa verhoa. Osa umbriiteista tekee mielellään yhteistyötä ihmisten kanssa. Toisia ihmiset eivät kiinnosta tippaakaan, jotkut näkevät heidät jopa saaliina.

Vanha, hameeseen pukeutunut mies laahusti tien viertä piilossa olevia poikia kohti. “Minähän sanoin, että tänne ei tulla kurkkimaan! Ukot säikkyy!” Mahdottoman kokoinen rautalaiva oli puolimatkassa kohti järveä tyhjällä, hiljaisella pihalla.

– perustuen Savonlinnan saariston legendaan

Magian vuoksi eksiitti voi elää hyvinkin kauan, jopa satoja vuosia. Maailma onkin täynnä ihmeitä, ihmeidentekijöitä, yli sukupolvien kantavia valtarakenteita ja vaikuttajia yhteiskunnan varjoissa. Tässä maailmassa mikään ei ole mahdotonta, mutta hinta yliluonnollisesta on kallis.

Halutessasi tutustu maailmaan syvemmin