Life Beyond

Taustalla

Perimätietoa ja savonlinnalaista sinihoivaa.

Vesj'kansa-hanke

Vesj'kansa on Sääminki-seuran hanke, joka haluaa lanseerata palvelumuotoilun periaattein kootun savonlinnalaisen sinihoivan palveluperheen, jonka jäsenet on tuotekehitetty ottaen oppia green care -hankkeissa sekä muissa tätä teemaa kehittävissä hankkeissa saaduista kokemuksista ja palautteista. Palveluperheen sekä vesj’kansan sisältöpohjaksi tehdään syventävä selvitys taianomaisen saaristokunnan, suomalaisen voimapaikan, ajattomiin ja iättömiin voimavaroihin.

Hanke soveltaa sinisen luontoperustaisen aatemaailman Savonlinnan brändäyksessä sinihoivan sydämeksi. Määritetään ja annetaan sisällöt käsitteille vesj’kansa ja savonlinnalainen sinihoiva. Tästä lähtee sisältöjen mukaisten avaintoimintojen istuttaminen, ja juurruttaminen savonlinnalaisten arkeen. Tavoitteena on osallistavan tutkimuksen kehittämisotteella ja mm. tarinateatterin osallistavalla otteella kääntää vesj’kansan viisausperintö nykysavonlinnalaisten, nykyvesj’kansan, hyvinvoinnin ja hyvän olon perustaksi sekä voimavaraksi.

Lue lisää Sääminki-seuran kotisivuilta, hankkeen Facebook-sivulta tai Itä-Savon vesj'kansa-aiheisista artikkeleista.

Hanketta tukemassa:

Hanketta tukemassa: Asukasloikka-hanke, Kolomonen, Savonlinna, Ely-keskus, EU:n sosiaalirahasto, Vipuvoima EU:lta 2014–2020

Tapahtuman järjestäjät

Roolipeliyhdistys Perkunas ry järjestää Vesj'kansa-liveroolipelin osaksi Vesj'kansa-hanketta. Järjestystiimillä on toista kymmentä vuotta kokemusta liveroolipelien järjestämisestä, ja on mm. osittain osallisena Savonlinnan Taidelukion opetussuunnitelmassa valinnaisen liveroolipelikurssin myötä.

Järjestystiimi

Jaakko Rinne

Ohjaaja

Ville Pelkonen

Päätuottaja

Elsiina Tiikkainen

Tarpeisto- ja puvustovastaava

Valtteri Kinnunen

Tapahtumatuottaja

Severi Boesen

Tapahtumatuottaja